A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ) szolidáris a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Nagygyűlésével

Nyomtatás
Készült: 2021. július 29.

A 2021. július 31-ére összehívott nagygyűlés kitűzött céljaival szövetségünk egyetért. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy – a szakszervezetek által több alkalommal kezdeményezett konzultáció elmaradt – a Egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény a szakmai szervezetek tiltakozása ellenére került elfogadásra. Bízunk abban, hogy az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete (ILO) a szakszervezetek kérésének megfelelő döntést fog hozni.

Szövetségünk érthetetlennek és elfogadhatatlannak tartja, hogy a közszolgálat egyik alapvető ágazatában, az egészségügyben különbséget tegyen a törvényhozó a különböző egészségügyi alágazatok között. Az egészségügyi ágazat akkor tud eredményesen és hatékonyan működni, ha a benne dolgozó minden szakember – a betegirányítótól az igazgatóig – megkapja a neki járó erkölcsi és anyagi elismerést. Az egészségügyi szakdolgozók a koronavírus járvány idején is  - vállalt hivatásuknak megfelelően - példamutató módon álltak helyt .

Szövetségünk felhívja a társadalom és a törvényhozók figyelmét, hogy az egészségügyi szakdolgozók méltatlan helyzetének megváltoztatása nem tűr további halasztást!

Budapest, 2021. július 28.

Közszolgálai Szakszervezetek Szövetsége